Veiligheidsconcept MCM b.v. biedt zowel praktische begeleiding ‘on the job’, trainingen als (gecertificeerde) opleidingen aan voor uw werknemers. Daarvoor hebben wij eigen trainers en opleiders in dienst alsook een netwerk van gekwalificeerde, ervaren derden. Naast onze bestaande opleidingen verzorgen wij bedrijfsgerichte trainingen, opleidingen of presentaties waarbij de inhoud in onderling overleg wordt samengesteld.

 • icon

  VCA

  Voor bedrijven die VCA*/**/P gecertificeerd zijn of zich willen certificeren, is het een must dat hun medewerkers beschikken over een geldig VCA certificaat.

  Dat geldt ook voor ZZP-ers of uitzendkrachten die werkzaamheden willen verrichten voor VCA*/**/P gecertificeerde bedrijven.

  Om hen voor te bereiden op het landelijke examen, geven wij een eendaagse training voor VCA Basis én VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) VCA.

 • icon

  Veilig werken bij aanbrengen kabels en leidingen

  Aanbrengen van kabels & leidingen? Werken in verontreinigde grond? Alles langs de weg? En de afzettingen dan? Om de samenhang tussen de verschillende onderdelen inzichtelijk te maken biedt Veiligheidsconcept MCM bv deze cursus aan.

 • null

  Veilig gedrag op de werkvloer

  Veel ongelukken zijn te voorkomen als mensen elkaar aanspreken op onveilig gedrag.
  Hoe doe je dat op een effectieve manier? Hoe zorg je als leidinggevende dat mensen
  bewust met veiligheid omgaan? En als een collega jou op je gedrag aanspreekt,
  hoe ga je daar dan mee om?

 • null

  Algemene veiligheid voor bestrijdingstechnici

  Hoewel de meeste bestrijdingstechnici wel weten hoe ze om moeten gaan met gevaren, is het belangrijk om veiligheid continu te herhalen om ervoor te zorgen dat er te allen tijde een veilige werkplek aanwezig is.

  Tijdens deze dag wordt ingegaan op basisveiligheid en de specifieke eisen waar een bestrijdingtechnicus dagelijks mee te maken krijgt.

 • null

  Inleiding in de toxicologie

  Tijdens deze opleiding wordt een beeld gegeven van de geschiedenis van de vergiften, hun toepassingen en hun werking op het menselijk lichaam. De opleiding is daarmee zeer interessant voor iedereen die in zijn werk met toxische stoffen te maken heeft.

 • Veilig werken met de heftruck

  Voor het gebruik van een heftruck is het van belang dat men bekend is met de functies en werking daarvan. Daarnaast is het belangrijk dat men zich bewust is van eventuele risico’s. Tijdens de 1-daagse opleiding leert men hoe werkzaamheden met een heftruck veilig uitgevoerd dienen te worden en hoe men risico’s tijdens het werken met een heftruck beperkt.

 • Veilig werken met de Reachtruck

  Volgens de Arbowet is de werkgever verplicht om personen die werken met gevaarlijke werktuigen, voldoende instructie te geven om veilig te kunnen werken. Reachtrucks vallen hier ook onder. Het is noodzakelijk dat een chauffeur van een reachtruck goed op de hoogte is van de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften.

 • Werken als buitenwacht

  Bij werken in besloten ruimtes zijn buitenwachten (mangatwachten) aangesteld om er op toe te zien dat de omstandigheden om in te werken veilig zijn en te handelen in noodsituaties.In deze opleiding leert men hoe te handelen in normale situaties en noodsituaties.

 • Preventiemedewerker

  Als preventiemedewerker ondersteun je de werkgever om werknemers een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Dat vereist onder andere kennis van arbeidsrisico’s en vaardigheden die je kunt leren tijdens de eendaagse cursus Preventiemedewerker van Veiligheidsconcept MCM.

Voor berichten en updates kunt u de @Opleiding_VCMCM volgen op twitter.