[vc_row][vc_column][vc_column_text]Opleiding Operationeel Medewerker voor grondwerkers en machinisten (OPM)
Bij projecten waarbij met verontreinigd bodemmateriaal wordt gewerkt, is één van de geadviseerde beheersmaatregelen conform de CROW 400, dat vanaf veiligheidsklasse rood de medewerkers een opleiding voor operationeel medewerker hebben gevolgd of gelijkwaardig middels relevante ervaring in het werken met verontreinigde grond/waterbodem of baggerspecie.

Veiligheidsconcept MCM verzorgt deze als een 4 uur durende opleiding.

Onderdeel is ‘basishygiëne en basiskennis’ het verplichte onderwerp voor alle werkzaamheden waar grondverzet aan te pas komt, verontreinigd of niet.

De opleiding OPM inclusief basishygiëne en basiskennis is met name van belang voor grondwerkers, machinisten van grondverzetmaterieel en chauffeurs. Zij leren in één dagdeel over de risico’s bij het werken met (verontreinigde) grond, grondwater en bagger.  Het vereiste vooropleidingsniveau is LBO.

Onderwerpen die o.a. worden behandeld zijn wet- en regelgeving (Arbo en CROW 400); indeling in veiligheidsklassen, asbest in de grond. Mogelijke veiligheidsmaatregelen komen aan de orde, zoals het gebruik van de juiste PBM, het werken met een overdrukfilterinstallatie, de juiste afzetting en aanduidingen bij graafwerkzaamheden. e.d. Ook wordt kort ingegaan op de rol van de DLP en begeleidend veiligheidskundige.
De opleiding wordt afgesloten met een verklaring van deelname. De opleiding is als in-company opleiding te volgen.

Voor meer informatie kunt u contact met op ons opnemen. Wij leggen graag uit welke mogelijkheden er zijn.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]