Projectbegeleiding

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Wat houdt de projectbegeleiding in?

Onze projectbegeleiding start in veel gevallen voor de veiligheidskundige met het beoordelen van de bodemonderzoeken. Is het bodemonderzoek bruikbaar voor een risicobeoordeling, welke verontreinigingen zijn aanwezig, op welke manier kunnen de medewerkers hieraan worden blootgesteld en welke maatregelen zijn nodig om blootstelling te voorkomen? Uiteindelijk moeten deze aspecten op juiste wijze worden verwoord in het V&G-plan, dat u heeft opgesteld en door ons wordt beoordeeld, of dat wij voor u opstellen. Onderdeel van deze werkvoorbereiding is ook het definitief vaststellen van de veiligheidsklasse(n) waarin de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

De veiligheidskundige ofarbeidshygiënist geeft een startwerkinstructie voor aanvang van de werkzaamheden in een veiligheidsklasse. Onze deskundigen koppelen de startwerkinstructie aan een werkplekinspectie, waarbij wij nagaan of o.a. de juiste filters in het materieel zijn gemonteerd, of de inrichting van de werklocatie conform de richtlijn is gedaan en of de beschikbare persoonlijke beschermingsmiddelen adequaat zijn afgestemd op de verontreinigingen in dat werk.

Gedurende de uitvoering van de werkzaamheden begeleiden wij de (R-)DLP ( (Register) Deskundig Leidinggevende Projecten). Dat doen we zowel op afstand als on the job. Passend bij de situatie.

Wij geloven in de meerwaarde van een goede veiligheidsbegeleiding op een project. Daarom is het ook mogelijk via Veiligheidsconcept MCM b.v. een (R-)DLP in te zetten. Onze (R-)DLP hebben tevens ruime kennis van de BRL SIKB 7000 en kunnen daardoor ook als KVP fungeren.

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_empty_space][vc_single_image image=”692″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row bg_type=”bg_color” bg_override=”full” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” parallax_content_width=”in_grid” angled_section=”no” angled_section_position=”both” angled_section_direction=”from_left_to_right” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” row_negative_margin=”” css=”.vc_custom_1437468410810{background-color: #ededed !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}” side_padding=”10″ bg_color_value=”#efefef”][vc_column][vc_empty_space][vc_tabs interval=”0″][vc_tab title=”Begeleiding op locatie” tab_id=”1437467846896-3-0eb12-2fbe”][vc_column_text]

Onze veiligheidskundigen (MVK en HVK) en arbeidshygiënisten begeleiden werkzaamheden met verontreinigde bodem. Daarbij stellen ze bijvoorbeeld de veiligheidsklassen vast, of stellen/toetsen ze een veiligheidsplan. Wanneer overleg nodig is met het bevoegd gezag of de Inspectie SZW, treden zij op als uw deskundige partner.

Tijdens het project is het soms nodig om metingen te verrichten, of bij de opstart iedereen te instrueren omtrent verontreinigingen, risico’s en maatregelen. Dit gebeurt voornamelijk op de bouwlocatie zelf. Verdere begeleiding doen wij, al naar gelang uw wens en de projectomstandigheden persoonlijk, telefonisch, of per email. Wij zijn flexibel – alle collega’s zijn beschikbaar voor kortere of langere tijd, voor terugkerende of eenmalige projecten.

[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”Opstartbezoek en instructie” tab_id=”cc99f0ce-04cd-4eb12-2fbe”][vc_column_text]Een opstartbezoek met startinstructie door een veiligheidskundige of arbeidshygiënist verzorgen wij graag voor u (verplicht vanaf veiligheidsklasse oranje). De MVK (middelbaar veiligheidskundige), HVK (hoger veiligheidskundige) of AH (arbeidshygiënist) voert dan samen met de (R-)DLP ((Regsiter)Deskundig Leidinggevende Projecten) een inspectie uit en stelt een rapport op met bevindingen en eventueel te nemen maatregelen.

Voor de uitvoering van deze maatregelen kunnen wij indien gewenst begeleiding bieden.

Voor een goede startinstructie is tussen de 30 en 90 minuten nodig. Dit is afhankelijk van de complexiteit van het werk, de aard van de verontreinigingen en de voorkennis c.q. de ervaring van de medewerkers op het werk.

Aan de orde komen de veiligheidsrisico’s en de maatregelen die genomen moeten worden om deze risico’s beheersbaar te maken. Ook wordt o.a. besproken op welke wijze het contact met verontreinigingen geminimaliseerd kan worden. Er wordt een presentielijst bijgehouden waarop de inhoud van de startinstructie zoveel mogelijk wordt vastgelegd. Ook worden instructies voor de  medewerkers uitgedeeld. Alle ingevulde papieren blijven op het werk ten behoeve van de uitvoerende partij.[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”V&G Plan” tab_id=”1c90d073-0b45-10eb12-2fbe”][vc_column_text]Heeft u als opdrachtgever het voornemen een project te starten waarbij werkzaamheden in of met verontreinigde grond, grondwater of bagger plaats zal vinden, dan is een V&G plan ‘ontwerp’ noodzakelijk.

Start u als aannemer werkzaamheden in of met verontreinigde grond, grondwater of bagger? Dan bent u verplicht om een veiligheids- en gezondheidsplan (V&G-plan) beschikbaar te hebben.

Graag helpen wij zowel opdrachtgevers als aannemers bij het opstellen van een adequaat plan. Of voeren wij de verplichte deskundige toetsing voor u uit, wanneer u al een plan heeft,[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”DLP” tab_id=”1437396394534-2-4eb12-2fbe”][vc_column_text]Wanneer u een project heeft aangenomen waarbij in of met verontreinigde grond, grondwater of bagger wordt gewerkt, moet er tijdens de werkzaamheden altijd een (R-) DLP aanwezig zijn (Register)Deskundig Leidinggevende Projecten). Wanneer u niet zelf beschikt over een (R-) DLP en/of een KVP (KwaliteitsVerantwoordelijk Persoon) kunt u een beroep doen op Veiligheidsconcept MCM b.v.  Wij beschikken over ervaren en deskundige collega’s met (R-) DLP- en KVP-kwalificaties, die dag en nacht klaar staan.

Veiligheidsconcept MCM b.v. verzorgt ook opleidingen (R-) DLP en KVP.[/vc_column_text][/vc_tab][vc_tab title=”BRL 7000″ tab_id=”1443027232755-4-4″][vc_column_text]Wilt u als aannemer ook bodemsaneringen kunnen uitvoeren? Dan is een BRL 7000-certificaat voor uw bedrijf verplicht. De deskundige adviseurs van Veiligheidsconcept MCM b.v. kunnen u een groot deel van het papierwerk en het geregel uit handen nemen. Wij begeleiden bij het beantwoorden van de vragen en het opstellen van de vereiste procedures. Ter voorbereiding op de BRL 7000-audit kunnen wij een bedrijfstoets uitvoeren. Dit is een evaluatie van het managementsysteem dat u hanteert. Hier wordt vervolgens over gerapporteerd en indien gewenst doen wij aanbevelingen voor verbeteringen.[/vc_column_text][/vc_tab][/vc_tabs][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Projectbegeleiding door HVK, MVK of AH?

Met welke veiligheidsklasse u ook te maken heeft bij uw project, Veiligheidsconcept MCM b.v. biedt u de juiste begeleiding. Wij werken met middelbaar veiligheidskundigen (MVK), hoger veiligheidskundigen (HVK) en arbeidshygiënisten (AH). Deze hebben een brede ervaring in bodemsaneringsprojecten en andere GWW-werkzaamheden. Zo nodig schakelen zij (altijd in overleg met de opdrachtgever) bijvoorbeeld bedrijfsartsen, GGD of andere deskundigen in.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Wanneer MVK, HVK of C-HVK?

Een MVK (middelbaar veiligheidskundige) wordt ingezet bij projecten zonder CM-stoffen (carcinogene of mutagene stoffen). Een HVK (hoger veiligheidskundige) of AH (arbeidshygiënist) kan bij alle veiligheidsklassen worden ingezet, dus ook bij CM-stoffen en de hogere veiligheidsklassen. Voor het begeleiden van werken met een asbestverontreiniging is echter een geregistreerde HVK of AH noodzakelijk (C-HVK: gecertificeerd hoger veiligheidskundige).

Onze collega Marianne Mulder staat geregistreerd bij de stichting SKO als HVK. Daardoor is zij op asbestgebied bevoegd advies en/of begeleiding te geven.[/vc_column_text][vc_empty_space][dt_call_to_action background=”plain” style=”1″]Wij gaan voor praktische toepasbaarheid en echte resultaten, waar uw bedrijf werkelijk iets aan heeft. Kortom, het beste advies voor uw bedrijf in uw situatie.

[dt_button size=”medium” style=”default” animation=”none” color_mode=”default” icon=”” icon_align=”left” color=”” link=”/contact” target_blank=”true”]Neem contact op[/dt_button][/dt_call_to_action][/vc_column][/vc_row]