Nu nog makkelijker

Sinds kort heeft Veiligheidsconcept MCM in het toetsingsformulier van het V&G-plan een speciaal overdrachtsblad voor de DLP opgenomen. Hierop zijn de belangrijkste veiligheidsmaatregelen uit het V&G-plan in één oogopslag terug te zien. Heel praktisch voor de DLP!

 

Om de veiligheid op een werk te kunnen garanderen verwachten we van een DLP dat hij bij aanvang van het werk bekend is met de inhoud van het V&G-plan. De informatie over de te treffen maatregelen is hierin echter niet altijd eenvoudig terug te vinden. Om het de DLP makkelijk te maken, en daarmee bij te dragen aan de veiligheid op de bouwplaats, heeft Veiligheidsconcept MCM besloten om bij de beoordeling van een V&G-plan gelijk de belangrijkste veiligheidsmaatregelen voor de DLP op een rijtje te zetten.

 

Barry Sikkens: “De laatste pagina van het toetsingsformulier is speciaal voor de DLP. Hierop kan hij bijvoorbeeld terugvinden welke beschermende kleding gedragen moet worden en hoe de bouwplaats moet worden afgezet. Natuurlijk vervangt dit A4-tje het lezen van het veiligheidsplan niet. Daarin staat immers de uitgebreidere informatie. Het overdrachtsblad is puur bedoeld als overzichtelijke samenvatting.”

bekijk het voorbeeld

Veiligheidsconcept MCM neemt het overdrachtsblad voor DLP vanaf nu standaard mee bij de beoordeling van V&G-plannen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.