Levensechte BHV-training

Bij het Waterschap Aa en Maas werd onlangs een BHV-carrousel oefening georganiseerd. Technicus Twan Vervoort: “Deze opzet is ideaal. Doordat je niet alleen hoeft te luisteren, blijft de informatie beter hangen.”

De BHV-carrousel is inmiddels een beproefde methode om de kennis van BHV’ers op een aansprekende manier in de praktijk te brengen. In korte tijd kunnen veel BHV’ers hun vaardigheden trainen in de eigen situatie. De trainingen worden ‘on the job’ door een docent begeleid en ondersteund met de bijbehorende theorie. Efficiënter oefenen dan op deze wijze bestaat niet. Twan Vervoort: “Op de trainingsdag waren er in totaal vijf oefeningen uitgezet, stuk voor stuk passend bij onze locatie. Zo was er een keukenbrandje dat geblust moest worden, een tuinman die een tak in zijn oog had gekregen, iemand in de werkplaats met een snee in zijn hand en een slachtoffer dat in een plas met gevaarlijke stoffen terecht was gekomen.
Omdat er lotus-slachtoffers werden ingezet waren de situaties levensecht. Dat maakte het meteen heel leuk en leerzaam. Je reageert in zo’n geval toch anders dan wanneer er een pop ligt.
Al met al was het een erg nuttige training. En door de combinatie van theorie en praktijk was het geen moment saai.”

Wilt u de training van uw BHV’ers eens op een andere manier aanpakken? Neem dan contact met ons op.