Is de lucht schoon?

Wie te maken heeft met een calamiteit kan ook te maken krijgen met het vrijkomen van gevaarlijke stoffen in de lucht. Om de risico’s voor de mensen in de omgeving in zo’n geval te kunnen inschatten zijn luchtmetingen noodzakelijk.

Veiligheidsconcept MCM werkt bij luchtmetingen regelmatig samen met ingenieursbureau Oesterbaai. Oesterbaai voert de luchtmeting uit en de arbeidshygiënist van Veiligheidsconcept MCM beoordeelt de resultaten.

Rokus Zijl: “Bijvoorbeeld bij een brand komen er vaak schadelijke stoffen vrij. Het is dan zaak om de risico’s voor de mensen in de omgeving snel en goed in te schatten. Het gaat daarbij niet alleen om de mensen die in de directe omgeving aan het werk zijn, maar ook om omwonenden. Snel de juiste inschatting maken, voorkomt dat mensen onnodig aan schadelijke stoffen worden blootgesteld.”

Luchtmetingen zijn niet alleen noodzakelijk bij een calamiteit. Ook bij specialistische werkzaamheden waarbij vluchtige stoffen (kunnen) vrijkomen worden luchtmetingen uitgevoerd. Ten behoeve van omwonenden is dan vaak ook overleg met bijvoorbeeld de GGD nodig – een situatie waarin de experts van Veiligheidsconcept MCM bv u graag van dienst zijn. In alle gevallen is het immers belangrijk dat de resultaten op de juiste manier beoordeeld worden. Wilt u meer informatie over wat Veiligheidsconcept MCM daarbij voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.