Opleiden van BHV-ers

Hoe u de bedrijfshulpverlening organiseert en hoeveel bedrijfshulpverleners u daarbij nodig hebt is onder meer afhankelijk van de omvang van het bedrijf en de specifieke bedrijfsrisico’s.

U kunt uw BHV-ers bedrijfsgericht (laten) opleiden (in-company) of een opleiding laten volgen via een open inschrijving. Veiligheidsconcept MCM is in beide gevallen een betrouwbare partner.

Informeer naar de verschillende mogelijkheden

De opleiding wordt klassikaal gegeven in twee dagen (gevolgd door een examen) of in één dag na zelfstudie middels e-learning (en examen) en bestaat uit een prettige mix van theorie en praktijk in allerlei combinaties. Sowieso komen eerste hulp, brand en communicatie en ontruiming aan de orde.

 

Bij een in-company opleiding zijn uw bedrijfsspecifieke aspecten (risico’s en wijze van organisatie) het uitgangspunt voor de opleiding die Veiligheidsconcept MCM voor uw BHV-ers verzorgt.

Bij een open inschrijving gaan we meer uit van algemene BHV principes en is aanvullend een instructie nodig binnen uw organisatie om de net opgeleide BHV-er adequaat in te kunnen zetten.

 

Overigens kan iedereen zich inschrijven voor een BHV-opleiding, een vooropleiding is niet vereist. Wel moet de fysieke mogelijkheid er zijn om een brandblusser te kunnen vasthouden en te bedienen alsook op de knieën te zitten voor een beademing en hartmassage.

 

Wat kan een BHV’er na deze opleiding?

Een BHV-er kan handelen in geval van nood. Indien nodig kan hij/zij collega’s en anderen in veiligheid brengen. Concreet kan de BHV-er na het volgen van onze opleiding in ieder geval:

  • een beginnende brand blussen;
  • een AED (automatische externe defibrillator) bedienen als ook reanimeren;
  • een adequate melding naar de externe hulpverleners verzorgen;
  • ziektebeelden herkennen en;
  • de basisprocedure en meest effectieve methode van ontruimen toepassen.

Opleidingsdata

september 2022

14sep08:30 16:30 BHV Basis lesdag 1

15sep08:30 16:30 BHV Basis lesdag 2

Inschrijven

Inschrijven kan via onderstaand inschrijfbutton. Het opleidingstarief indicatie bij 8 tot 12 deelnemers: tussen de € 280,00 en € 345,00 Het definitieve tarief wordt vastgesteld n.a.v. het aantal deelnemers.

Door in te schrijven gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid.