Opleiden van BHV’ers
Een BHV-opleiding staat aan de basis van iedere BHV-organisatie.
Hoe u de bedrijfshulpverlening organiseert en hoeveel bedrijfshulpverleners u daarbij nodig hebt is onder meer afhankelijk van de omvang van het bedrijf en de specifieke bedrijfsrisico’s.
U kunt uw BHV’ers bedrijfsgericht (laten) door ons laten opleiden (in-company) of bij ons een opleiding laten volgen via een open inschrijving. Veiligheidsconcept MCM is in beide gevallen een betrouwbare partner.
Informeer naar de verschillende mogelijkheden
Deelnamecertificaten
Wanneer opleidingen worden afgesloten met een examen of een toets ontvangen de deelnemers bij goed gevolg een pasje bij wijze van certificaat. In andere gevallen verstrekken wij – indien gewenst – een verklaring van deelname.
In ieder geval wordt tijdens iedere opleiding, training of bijeenkomst een presentielijst bijgehouden. Ook wordt een verslag opgesteld van alle in-company oefeningen en bijeenkomsten. Deze gegevens kunt u gebruiken om aan te tonen aan bijvoorbeeld Inspectiedienst SZW dat uw bedrijf aan de BHV-eisen op het gebied van opleiding voldoet.
BHV i.c.m e-learning
Voorafgaand aan de lesdag ontvangt de deelnemer een link naar de e-learning BHV. Deze dient afgerond te zijn voor de deelname aan de lesdag. Bij goed gevolg krijgt u een bewijs van deelname. Dit bewijs dient u mee te nemen naar de lesdag.
De prijs ligt tussen de 250 en 300 euro, afhankelijk van het aantal deelnemers aan de lesdag.
Bedrijfshulpverlener (basis)
De opleiding wordt klassikaal gegeven in twee dagen (gevolgd door een examen) of in één dag na zelfstudie middels e-learning (en examen) en bestaat uit een prettige mix van theorie en praktijk in allerlei combinaties. Sowieso komen eerste hulp, brand en communicatie en ontruiming aan de orde.
Bij een in-company opleiding zijn uw bedrijfsspecifieke aspecten (risico’s en wijze van organisatie) het uitgangspunt voor de opleiding die Veiligheidsconcept MCM voor uw BHV’ers verzorgt.
Bij een open inschrijving gaan we meer uit van algemene BHV principes en is aanvullend een instructie nodig binnen uw organisatie om de net opgeleide BHV’er adequaat in te kunnen zetten.
Iedereen kan zich inschrijven voor een BHV-opleiding, een vooropleiding is niet vereist. Wel moet de fysieke mogelijkheid er zijn om een brandblusser te kunnen vasthouden en te bedienen alsook moet de BHV’er op de knieën kunnen zitten voor een beademing en hartmassage.
Wat kan een BHV’er na deze opleiding?
Een BHV’er kan handelen in geval van nood. Indien nodig kan hij/zij collega’s en anderen in veiligheid brengen. Concreet kan de BHV’er na het volgen van onze opleiding in ieder geval:
- een beginnende brand blussen;
- een AED (automatische externe defibrillator) bedienen als ook reanimeren;
- een adequate melding naar de externe hulpverleners verzorgen;
- ziektebeelden herkennen en;
- de basisprocedure en meest effectieve methode van ontruimen toepassen.