Onderhoud van een optimale BHV-organisatie

Het bedrijf heeft gecertificeerde BHV-ers, alle calamiteitenprocedures zijn vastgelegd. Toch kan de BHV-organisatie efficiënter en wellicht hebben de bedrijfshulpverleners een herhalingsopleiding nodig. Veiligheidsconcept MCM analyseert en maakt een concreet voorstel. Op maat natuurlijk, voor minder doen we het niet. Dat geldt ook voor de begeleiding. Het resultaat: een optimale BHV-organisatie

BHV – dienstenpakket

Er zijn ontelbare vragen op BHV-gebied. We doen een willekeurige greep. Hoeveel BHV-ers heb ik nodig, hoe vaak moet ik een oefening houden, de brandweer vraagt naar het noodplan, moet ik dat aanleveren?

Veiligheidsconcept MCM vindt op alle voorkomende vragen een antwoord. Ons grote netwerk van gespecialiseerde deskundigen staat daarvoor garant. Zo kunnen we bijvoorbeeld instructies opstellen voor de beste handelwijze bij een bommelding; we instrueren receptiemedewerkers over en trainen medewerkers in het gebruik van ademluchtmaskers. We schrijven artikelen over BHV voor interne publicaties en desgewenst maken we brochures en instructiekaarten. Voor het maken van vluchtplattegronden kun je eveneens bij ons terecht. En als iemand in de clinch ligt met de afdeling Preventie van de veiligheidsregio helpen we hem graag uit de brand.

_MG_4078 kopie

Aanpak: (Quickscan BHV-situatie)

Veiligheidsconcept MCM brengt met een quickscan de bestaande BHV-situatie in kaart. Plus- en verbeterpunten die dan komen bovendrijven, zijn heel bruikbaar om een herhalingsprogramma voor de bedrijfshulpverleners op te stellen. Zo wordt de herhalingsbijeenkomst BHV een opleiding op maat! Alle praktijksituaties waarin medewerkers verzeild raken, kunnen aan de orde komen.

Een quickscan is ook buitengewoon geschikt als basis voor een actielijst met maatregelen die de BHV-organisatie nog effectiever maken.

Neem contact op voor de mogelijkheden

BHV carrousel

Veiligheidsconcept MCM heeft de BHV-carrousel ontwikkeld. Dat is een bijzonder BHV-trainingsconcept dat inmiddels zijn waarde ten volle heeft bewezen. In één dagdeel worden alle BHV‘ers gericht getraind op alle BHV-aspecten die van belang zijn in het bedrijf. In het filmpje hiernaast wordt het concept uitgelegd.

Geïnteresseerd in deze vorm van training? Neem dan gerust contact met ons op.