CursussenNieuws

Op 25 november verzorgt Marianne Mulder van Veiligheidsoncept MCM in opdracht van Killgerm een nascholingsdag basisveiligheid voor bestrijdingstechnici. Je kunt je inschrijven op de website van Killgerm training 

Marianne Mulder vertelt graag hoe dat zo gekomen is. ‘Veiligheidsconcept MCM kon in 2019 de opleidingentak van KOVA BV overnemen. De opleidingen Asbest herkennen, Deskundig Asbest Acceptant en Veilig werken in riolen konden we moeiteloos integreren in ons opleidingsprogramma. Voor het onderdeel Plaagdierbestrijding was  dat niet zo vanzelfsprekend, om de doodeenvoudige reden dat Veiligheidsconcept MCM geen enkele ervaring met dat onderwerp had. Met veiligheid en veilig werken echter des te meer. Marc van Zanten van Killgerm en ik hebben daarna uitgebreid gesproken over de mogelijkheden. We kwamen tot de conclusie dat de algemene VCA-opleiding op onderdelen aanvulling behoeft, specifiek gericht op de omstandigheden waaronder plaagdierbestrijdingstechnici veilig hun werk moeten kunnen doen.’

Zo werd een basisveiligheidsopleiding op maat geboren, vormgegeven door Veiligheidsconcept MCM, aangeboden door Killgerm. Het beste van twee werelden verenigd.

De eendaagse opleiding heeft inmiddels twee keer incompany plaatsgevonden; de deelnemers waren heel enthousiast, vooral over het interactieve karakter van de training. Door de inbreng van de cursisten kon een aantal onderwerpen worden aangescherpt. De opleiding is daarom nu voor alle andere plaagdierbestrijdingstechnici beschikbaar.

Bijzonderheden over inhoud, locatie en kosten vind je op Killgerm training. Je kunt je daar ook inschrijven.