Wanneer je wilt werken aan het voorkomen van ziek worden op het werk of het voorkomen van ongevallen, moet je wel weten waar je risico’s zitten. Het doen van een risico-inventarisatie helpt daarbij. Er zijn veel manieren om een risico-inventarisatie uit te voeren variërend van zeer uitgebreid tot (veel te) beperkt, maar wat je ook doet, door de RI&E volgens een vaste methode uit te voeren besteed je in ieder geval aandacht aan een vast aantal onderwerpen.

Bij VC MCM werken wij met de RI&E methode van Kerckebosch. Dat is een digitaal platform waarvoor je bij ons een abonnement afsluit voor slechts 50 euro per jaar. Samen met collega Sonja van der Ham bepaal je welke vaste modules allemaal op jullie bedrijf van toepassing zijn en samen stel je vast wie welke modules gaat invullen, m.a.w. hoeveel tijd je er zelf in wilt steken en hoeveel je wilt uitbesteden. We factureren alleen onze daadwerkelijke uren. Op die manier bewaak je zelf het budget dat er is om de RI&E op te stellen. Wanneer alle modules zijn ingevuld, wordt er een afspraak gemaakt voor een bedrijfsbezoek door de veiligheidskundige. Ook komt het plan van aanpak dan aan de orde, waarna een rapport met aanbevelingen volgt. Ook hiervoor geldt dat uitsluitend besteedde uren worden gefactureerd.

Inmiddels werken wij nu zo’n twee jaar met deze methode en hebben we diverse bedrijven op deze wijze van dienst kunnen zijn met hun RI&E.

Ook iets voor jullie? Sonja van der Ham kan er alles over vertellen via contact.