E-learning BHV

Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen en moet goed voorbereid zijn op ontruimingen, brand en ongevallen. Veiligheidsconcept MCM bv gelooft in BHV-trainingen op maat, afgestemd op de organisaties waarvoor we werken. Voor de FNV zetten we daarom e-learning in.

Veron Hofman: “FNV gaat verhuizen en dat betekent dat ook de BHV-ers verhuizen. Mensen komen vanuit verschillende gebouwen waar de BHV op verschillende manieren geregeld was, gaan in andere samenstellingen werken en soms in panden waar de bedrijfshulpverlening van begin af aan geregeld moet worden. Ook in de nieuwe situatie moet het veilig zijn en de BHV-organisatie op orde. En omwille van de eenduidigheid ook het liefst vanuit een zelfde basis ingevuld. Daarom hebben we de FNV voorgesteld om het theoriegedeelte van de BHV-opleiding dit jaar voor alle BHV-ers via een speciaal aangepaste e-learningmodule van het NVB Kenniscentrum Bedrijfshulpverlening te doen”.

Basis voor praktijk en theorie

Op deze manier zorgen we dat alle BHV-ers dezelfde informatie aangeboden krijgen. Ook kunnen we eenvoudig zien aan welke onderdelen we in de vervolg bijeenkomsten extra aandacht moeten besteden. We kunnen de lessen daardoor veel gerichter indelen, wat het resultaat natuurlijk ten goede komt.”

Iets voor u?

E-learning is in het algemeen geschikt voor alle BHV-ers. Staan er bij uw organisatie grote veranderingen op stapel, bijvoorbeeld door een verhuizing, dan kan e-learning prima dienen als hulpmiddel bij het op peil houden van het kennisniveau van alle BHV-ers. Wilt u weten of een e-learningcursus iets voor uw organisatie is? Neem dan contact met ons op.