Baggeren in verontreinigde bodem

Eens per maand organiseren wij voor onze medewerkers een kennissessie. Regelmatig vragen wij onze relaties om te komen vertellen over een specifiek onderwerp waarover we meer te weten willen komen. Onlangs was Geert van der Zouwen van C.M. Baars & Zn. uit Nieuwland te gast om onze kennis over baggerwerkzaamheden in verontreinigde bodem te verdiepen.

Barry Sikkens: “Werkzaamheden in het water gaan er uiteraard anders aan toe dan werkzaamheden op land. Dat heeft ook gevolgen voor de maatregelen die je moet treffen als je te maken hebt met verontreinigde bodem. Voor de veiligheidskundigen van Veiligheidsconcept MCM bv is dat bekend terrein, enkele andere medewerkers waren tot voor kort minder bekend met dit onderwerp.

Baars is, naar eigen zeggen, nummer 1 in baggertransport in Nederland. Een grote speler dus, die regelmatig te maken heeft met werkzaamheden in of met verontreinigde bodem. Tijdens de presentatie hebben we vooral aandacht besteed aan de veiligheidskundig kritische momenten tijdens baggerwerkzaamheden, de overslaglocaties en de verschillen met grondwerk. Al met al, was het een zeer leerzame bijeenkomst.”

Ook bijdragen?
We steken onze kennissessies graag praktisch in. Wilt u een bijdrage leveren en uw kennis met ons delen, dan horen we het graag!