Veilig werken in de zon

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mensen die veel buiten werken lopen risico op huidkanker. De belangrijkste oorzaak van huidkanker is onvoldoende bescherming tegen zonlicht. Hoe vaker iemand verbrandt, hoe groter de kans op deze vorm van kanker.

Om het risico op huidkanker te beperken, is het belangrijk om je elke twee uur in te smeren met zonnebrandfactor 30, beschermende kleding te dragen en, als het kan, uit de zon te blijven tijdens de heetste momenten van de dag.

(Met dank aan KWF)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_video link=”https://youtu.be/Vtub-dEpE3A” align=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Tijdens de zomermaanden hebben wij tijdens startinstructies aandacht besteed aan deze voorzorgsmaatregelen. Ook hebben we zonnebranddoekjes uitgedeeld, waarmee mensen zich gemakkelijk kunnen insmeren. Bij het werken op saneringslocaties is over het algemeen maar weinig huid onbedekt, maar wij vinden het van belang om ook verder te kijken naar andere projecten in de buitenlucht. Wees alert op de risico’s van werken in de zon. Werkgevers hebben hier ook hun verantwoordelijkheid in.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]