BHV-carrousel

Volgens de Arbeidsomstandighedenwet zijn alle bedrijven verplicht om maatregelen te treffen om de veiligheid binnen hun bedrijf te waarborgen. Werkgevers moeten zich bij het bieden van eerste hulp, brandbestrijding en evacuatie laten ondersteunen door getrainde bedrijfshulpverleners. Veiligheidsconcept MCM b.v. kan u zowel helpen bij het opstarten van BHV binnen uw organisatie als bij het versterken van uw bedrijfshulpverlening . En dat gaat niet over een standaard cursus of een standaard herhaling.

 

Beproefd concept
Om de kennis van uw BHV’ers up to date te houden hebben wij een bewezen concept ontwikkeld: de BHV-carrousel. In één dagdeel worden alle BHV’ers getraind op alle voor hen benodigde aspecten van de bedrijfshulpverlening.

De BHV-carrousel is een in-company BHV-herhalingscursus waarbij praktijkoefeningen centraal staan. Rondom uw bedrijf worden verschillende levensechte scenario’s nagebootst, die de BHV’ers in teams allemaal bezoeken. Bij elke situatie is een trainer aanwezig om het handelen van de BHV’ers te beoordelen. Na afloop vindt met de hele groep een evaluatie plaats.

“De opzet is ideaal. Doordat er lotus-slachtoffers worden ingezet, zijn de situaties levensecht. En omdat je niet alleen hoeft te luisteren, blijft de informatie beter hangen.” – deelnemer BHV-carrousel

 

[filmpje BHV-carrousel]

 

Training op maat
Omdat elk bedrijf anders is zijn de praktijkoefeningen afgestemd op de werkelijke veiligheidsrisico’s binnen uw organisatie. Hierdoor is de training efficiënt, herkenbaar en realistisch uitvoerbaar. Het zorgt ervoor dat de BHV’ers in het geval van een echte crisissituatie of calamiteit de juiste beslissingen nemen.

Meer weten? Neem contact met ons op.