Week 3

Het is wonderlijk, nog een dag of 10 en dan is het alweer eind januari. Ik heb het vuurwerk nog op mijn netvlies, figuurlijk gesproken natuurlijk, en de kerstrommel is net weer weggeborgen achter het schot op zolder.

Het gaat allemaal zo snel.

En misschien komt dat wel omdat er zoveel te doen is. Per 1 januari jl. is er een nieuwe collega begonnen, Veron Hofman, een jonge meid die net klaar is met haar studie integrale veiligheid. Heel enthousiast en leergierig, kan alles onthouden, ik ben haast vergeten dat vroeger zo’n geheugen bij mij ook normaal was.

Om haar in te werken zijn we, op z’n minst tijdelijk, verhuisd met het kantoor. We hebben onze intrek genomen in een bedrijfsverzamelpand in Woerden passend binnen het concept Everywhere 4 U. Ik moet nu dus dagelijks op tijd naar kantoor in plaats van achter mijn keukentafel te werken aan planbeoordelingen, mails en aan het bedrijf. In ieder geval tot eind maart en als het bevalt blijven we wellicht.

Mijn collega’s waren druk met heel wat anders. In de afgelopen weken waren diverse klanten van ons hun medewerkers aan het trainen. Bijzonder praktisch om dat in deze tijd te doen, alles moet na twee weken vakantie weer op gang komen en waarom niet een paar van die dagen gebruiken voor scholing?

We zijn in de weer geweest met BHV trainingen, herhaling DLP en de cursus Operationeel Medewerker, leuke concepten hebben we daarvoor bedacht, je hebt niet voor niks ‘veiligheidsconcept’ in je bedrijfsnaam opgenomen, toch? Voor de BHV herhaling is het concept BHV- carrousel bedacht. Deze trainingsvorm staat inmiddels op video en hier kwam gisteren de eerste ruwe versie van binnen. Nog wat schaven en dan kan iedereen via onze website zien hoe veel leuker en efficiënter BHV kan zijn als je de oefeningen afstemt op je eigen situatie en in je eigen werkomgeving doet.

Ook de DLP herhaling kan beter dan het verplichte nummer van één dag in de vijf jaar. Door DLPers bij verschillende van onze klanten jaarlijks bij te praten, met hen de ervaringen uit verschillende bedrijfseigen projecten te delen en daarnaast oog te hebben voor de verschillen in kennisbehoefte, is ook de DLP herhaling een maatwerkprogramma geworden. Deze DLPers weten beter waar zij voor staan, waardoor ze hun projecten zelfstandiger kunnen begeleiden en de veiligheidskundige meer op afstand kan blijven.

En dan hadden we nog onze eigen maandelijkse teamsessie met aansluitend werkoverleg. Met alle collega’s besteden we meestal in de tweede week van de maand een dagdeel aan bevordering van vakinhoudelijke kennis, persoonlijke ontwikkeling of zomaar iets leuks, nuttigs of wat dies meer zij. Dat doen we voorafgaand aan ons werkoverleg dat op die dag in de middag plaatsvindt. De maand januari is de maand waarin de meeste mensen hun afvaldiëten weer oppakken en dus had ik een diëtiste gevraagd om ons hierover wat bij te brengen. Nu we vaker met elkaar op kantoor zitten is het fijn als je elkaar ook met zo iets kunt steunen.

We gaan weer aan de bak. Ik hou u op de hoogte.

Marianne