Veilig werken met explosieven

Steeds vaker werken wij voor onze opdrachtgevers op locaties waar mogelijk explosieven gevonden worden. Reden voor de collega’s van Veiligheidsconcept MCM om de basisopleiding OCE (Opsporing Conventionele Explosieven) in eigen huis te volgen. Alle operationele collega’s volgden de dagcursus die door Beobom werd verzorgd. Dankzij de succesvol afgeronde opleiding kunnen wij u in risicovolle gebieden nog beter adviseren.

Ter voorbereiding op het werk in de bodem wordt altijd een historisch onderzoek uitgevoerd, waaruit o.a. moet blijken of de kans bestaat dat tijdens het werk explosieven worden gevonden. Als dat het geval is, is uiteraard extra voorzichtigheid geboden. Vandaar dat er dan specialistische kennis van explosieven nodig is.

Uitgebreide kennis van explosieven

Tijdens de basisopleiding OCE kregen de deelnemers o.a. een uitgebreide uitleg over de verschillende soorten conventionele explosieven die in de bodem te vinden zijn en over de gevaren hiervan. Bovendien was er veel aandacht voor veiligheid en de benodigde beschermende maatregelen. De opgedane kennis zorgt ervoor dat de risico’s van explosieven beter kunnen worden ingeschat en dat duidelijk is wanneer het nodig is om advies van een deskundige in te winnen.

Werkt u in bodem waarin mogelijk explosieven te vinden zijn en heeft u daar vragen over? Neem dan contact met ons op.