Praktijkgerichte bhv-cursus

“Ik was onder de indruk van de kwaliteit van de instructeurs. Ze wisten iedereen te enthousiasmeren”, vertelt Wilco Verdoold van Budeco. Onlangs volgde hij samen met een collega een bhv-cursus bij Veiligheidsconcept MCM bv.

“Van te voren kon ik me niet echt een voorstelling maken van hoe de cursus zou verlopen”, zegt Verdoold. “Het was een tweedaagse cursus, waarin op dag 1 aandacht was voor eerste hulp en het gebruik van de AED en op dag twee voor brandpreventie en -bestrijding. Beide cursusdagen hadden we een andere instructeur.”

Passie

“Wat de eerste dag meteen opviel was het enthousiasme van onze instructrice. Ze begon met de uitleg van de AED en maakte gelijk haar ambitie duidelijk. Het ging haar er niet alleen om dat wij wisten hoe we een AED moesten gebruiken. Het was haar doel om ervoor te zorgen dat er weer 9 mensen extra zouden zijn die in geval van nood daadwerkelijk een AED ter hand zouden nemen. Op een laagdrempelige manier nam ze alle vooroordelen en excuses weg. En met goede feedback en een positieve benadering zorgde ze ervoor dat iedereen vol vertrouwen met het apparaat aan het werk ging. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die die dag de cursus heeft gevolgd de AED zal gebruiken als dat nodig is.”

Praktisch

“Tijdens de andere eerste hulp aspecten bleek precies hetzelfde enthousiasme. De benadering was praktisch. We werden uitgedaagd om te begrijpen waar we mee bezig waren. En datzelfde gold voor de dag over brand. Natuurlijk was er aandacht voor het gebruik van de brandblusser, maar ook tijdens het theoriegedeelte werd de stof op een praktijkgerichte manier behandeld.

Wat ik erg knap vond was dat beide instructeurs, ondanks de diversiteit van de cursisten met iedereen een klik konden maken. Door het aanbod af te stemmen op hun cursisten wisten ze iedereen enthousiast te krijgen. Ik was echt onder de indruk van hun didactische kwaliteiten.”

Een bhv-cursus bij Veiligheidsconcept MCM bv?

Zelf ook een praktische bhv-cursus volgen? Bekijk dan eens ons cursusaanbod. Wij bieden verschillende opleidingen aan. Daarnaast is het mogelijk om de bhv-herhalingscursus in company in carrouselvorm te doen. Neem voor meer informatie over de praktische trainingen voor zowel kleine als grote groepen contact met ons op.