Een cursist aan het woord: Jan Snijder (ArboJan)

Jan Snijder volgde een driedaagse DLP-cursus bij Veiligheidsconcept MCM bv. “Mijn advies aan veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten die bezig zijn in de bodem: ga drie dagen bij Veiligheidsconcept MCM zitten. Dat levert veel op.”

Ik ben erg enthousiast over de cursus DLP van Veiligheidsconcept MCM. Drie docenten wisselen elkaar af en je merkt dat ze dagelijks in de praktijk rondlopen en veel ervaring hebben. Ze tonen betrokkenheid bij de praktijkvoorbeelden die de cursisten aandragen en haken daar ook op in. De inhoud van dag 1 was voor mij gesneden koek, maar de manier waarop het werd uitgelegd, zorgvuldig, heel feitelijk met veel herhaling, maakte het direct toepasbaar en ook reproduceerbaar.

Serieus examen
Mijn grootste waardering krijgt het examen. De laatste dag kregen we een serieus examen. Kwalitatief goed, inhoudelijk, er werd gevraagd naar kennis, maar ook naar toepasbaarheid en meningsvorming. Met casussen en foto’s en zowel open als multiplechoicevragen.

Formeel aan CROW voldoen
Als veiligheidskundige en arbeidshygiënist vond ik dat ik voldoende kennis had van de materie om mijn werk goed te kunnen doen. Om ook formeel aan de eindtermen van CROW te volden ging ik op zoek naar een cursus DLP. Ik heb daarover rondgevraagd, ook op een forum van collega’s. Ik kwam uit bij Veiligheidsconcept MCM bv omdat het een betaalbare opleiding is, goed bereikbaar en goed in mijn agenda paste. Als ik iets doe, wil ik het goed doen, dus drie dagen met een volledig diploma trok mij ook aan.

Ik heb nu veel meer kennis en weet ook waar ik zaken kan naslaan als ik het even niet weet. En ik kan altijd contact opnemen met Veiligheidsconcept MCM b.v., dat is erg prettig. Mijn advies aan veiligheidskundigen en arbeidshygiënisten die bezig zijn in de bodem is dan ook: ga drie dagen bij Veiligheidsconcept MCM b.v. zitten. Dat levert veel op.